23 Temmuz 2011 Cumartesi

Böğürtlemli pasta

Yine kermese yaptigim bir pasta cok eksi olmasindan korkmustum ama hicde öyle olmadi tadi harikaydi ben bile kendi pastama para verdim aldim:))

Malzemeler:

Pandispanya icin:

  • 5 yumurta ( ortaboy olsun)
  • 200g toz seker ( bir subardagi)
  • 150g un ( 1 1/2 cay badagi)
  • 1 p.Vanilyasekeri
  • 1p. kabartma tozu
  • 1-2 yemek kasigi pasta kakaosu ( normak kakao konursa sekerimizi azaltmamiz gerekiyor yoksa cok sekerli olur ve kek kabarmaz)

kremasi icin:

  • 800gr. sivikrema ( schlagsahne) veyada kremsanti
  • sivi krema kullanilirsa 2-3 yemek kasigi toz seker

yapilisi:

  • kremamizi ve sekerimizi cukur bir hamur kabimiza alip iyice cirpiyor kabartiyoruz. hazir oluyor.

böğürtlemli puding icin:

  • 1 paket puding, 500g böğürtlenle iyice karistiriliyor gerekirse yarim cay bardagi suda ekleyebilirsiniz, kaynayinca zaten sulaniyor karistirarak sogutun , soguttukdan sonra kullanin.
  • not: türkiyedeki pudinglerde seker oldugu icin icine seker gerekmiyor ama almanyada olanlar icin 2-3 yemek kasigi seker ilave edilmesi gerekiyor.

Yapilisi:

  • firinimizi 180-200 dereceye aciyoruz, 26 lik pastakalibimizin altina yaglikagit seriyoruz ve hazirda bulunduruyoruz ( kekimizi yapinca hic bekletmeden firina atmamiz gerekiyor)
  • yumurtalari sekerle iyice köpürene kadar cirpiyorsunuz, vanilyamizi ekliyoruz
  • un kakao ve kabartma tozumuzu karistiriyoruz, cirptigimiz yumurtaya yavas yavas ekleyip karistiriyoruz, ( bu islemi yavas yapmamisin sebebi cirptigimiz yumurdalarin havasi inerse pandispanyamiz kabarmaz)
  • hazirladigimiz kalibimiza kekimizi döküyor ve firina veriyoruz, 25-30 dakka pisiriyoruz ( 20dakka icinde kesinlikle firini acmiyoruz)
  • pisen kekimizi sogumasi icin birakiyoruz. Soguyuncada 3 kat kesiyoruz sekilde kesiyoruz.
  • 1. katina sadece Krema sürüyoruz . 2. katina hazizladigimiz böğürtlemli pudingi sürüp üstünede yine ince olarak krema sürüyoruz. 3. katimiza yine kremasürüyoruz ve istege görede süslüyoruz

4 yorum:

  1. ellenize sağlık:)harika görünüyor.bir dilim alıp kaçıyorummm:))sewgiler

    YanıtlaSil
  2. BU YORUMU YAYINLAMAYIN LÜTFEN!!!Merhabalar:)bende acemi bir blogcuyum artık:)destek ve önerileriniz için siteme bir göz atarsanız çok mutlu olurum.Antalya,dan sewgiler.....

    YanıtlaSil
  3. süper bir pasta olmus ,Pudding neyli vanilyali mi ???

    Ne olur hep sahneli pasta tarifi yayinlayin ,misafirlerime yeni tarifler denemek istiyorum.

    sevgilerle sibel

    YanıtlaSil
  4. canim harika gorunuyor ellerine saglik. Sana bir sorum olucakti, pastanin çemberini nasil yaptin? bloguma gelip yazarsan sevinirim. Tskler !!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo