19 Eylül 2010 Pazar

İncirli Tatlı



Yine güzel bir tatliyla havvacim geldi, ama tatlimizin resmi cok isikda cekildiginden herhalde güzelligini göremiyoruz.Eminimki cok lezzetlidir fovorin olduguna göre:) bende bunu en kisa zamanda deniyecem.
Malzemeler:
Kek:
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • inmeye yakın 50gr tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
  2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  3. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
  4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

2 yorum:

  1. Zeynebcim simdi yaptim bu tatliyi.Aksama misafirimiz gelecek ,yemek icin zor sabrediyorum.Tadini cok
    merak ediyorum.Tarif icin tessekkür ederim.
    Biliyorum uzun zamandir yorum yazmadim.Aslinda bircok tarifini denedim.Sirasiyla yorum yazcam insaallah.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet emine bu tatliyi yiyen daha vaz gecemiyor tadindan :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo