26 Temmuz 2010 Pazartesi

Süpriz Kurabiye




Cok güzel görünüyorlar en kisa zamanda bende denicem bunu

caminizde kermes oldugu belli havvacim:)))





Bu tarifi Havvacigim yapmis ve bizede tavsiyede bulundu resimler Havvaya ait. tarifide zehra50.blogspot.com dan aldigimiz icin ordan kopi yaptim


Malzemele


5 yemek kasigi tereyagi

1 cay bardagi pudrasekeri

1 cay bardagi süt

1 cay bardagi siviyag

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldigi kadar un


ARZUYA GORE 1 corba kasigi kakao,1 tatli kasigi zencefil(GEMBER POEDER),1 tatli kasigi tarcin kullanabilirsiniz 3 esit parcaya ayirdiginiz hamur parcalarinda...


IC MALZEMESI:

2 su bardagi hindistan cevizi

3 corba kadigi ince antep fistigi

200gr lor peyniri(250 grRICOTTA Italyan peyniri)(hollandada)

1 cay bardagi pudra sekeri

1 portakal kabugu rendesi

1 su bardagi iri ceviz

ÜZERINE:
200gr bitter cikolata

150 gr beyaz cikolata

1 kahve fincani kirik findik ici

1 kahve fincani hindistan cevizi

1 kahve fincani antep fistigi
veya file badem

HAZIRLANISI:

  • Once hamurumuzu yogurmak icin bir legene oda isisindaki yumusak tereyagi,pudra sekerini alip guzelce yoguralim sonra siviyagi,sütü,vanilya, katilir.En son un yavas yavas ilave edilirken kabartma tozu da ilave edilip yogrulur yumusak bir hamur yapilir.hamur 3 esit parcaya ayrilir ve parcanin birine kakao katilip yogrulur, digerine zencefil katilip yogrulur diger parcayi da ben sade olarak biraktim.Biraz dinlendirdim.
  • Simdide ic malzemeyi hazirlayalim,Bir legene hindistan cevizi ni bosalttim daha sonra ricotta peynirini ilave ettim,pudra sekerini ve iri cekilmis cevizi ve portakal kabugu rendesini toz antep fistigini da ilave edip güzelce yogurdum ic malzeme de hamur kivamini aldi .Hamuru alip esit byyüklüklerde toplar yaptim,cevizden az kücük olacak sekilde toplar hazirladiktan sonra, ic malzemeden de ayni sayida minik toplar yapilir daha sonra hamurdan yapilan toplar merdaneyle veya avuc icine konup bastirilarak acilip inceltilir bir cay tabagi büyüklügünde acildiktan sonra hazirlanan ic malzeme ortasina konup kenarlari üzerine kapatilir ve kapatilan kisim alta cevrilip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir.180-200c derecelik onceden isitilmis firinda alti kizarana kadar pisirilir.
  • Firindan alip sogutulduktan sonra eritilen cikolataya bulanir ve arzuya gore findiga,file bademe,antep fistigina bulanir veya eritilen beyaz cikolata ile süslenir.

NOT!!Ben pisirdikten sonra dipfrize attim,misafirlerime servis etmeden hemen once cikarip erittigim cikolataya buladim, süsledim cikolatasi kurabiyeler soguk oldugu icin hemen soguyup dondu...gercektende cok nefis oluyor her kurabiyenin tadi baska baskaolutor koydugunuz baharata gore ...

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo