26 Temmuz 2010 Pazartesi

Kuru Börek



Havvacim bu tarifide Portokal agacindan almis ama inaninki bu börekcok daha güzel olmus.Ellerine saglik

malzemeler:

  1. hamur için:
    • 2 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı su
    • tuz
    • un
  2. ayrıca:
    • beyaz peynir
    • 1 paket (250g) margarin/tereyağı

hazırlanması:

1. gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.

2. açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.

3. börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın.)

4. önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

feyza'nın notu: 250g yağ fazla geldi sanmayın, bu böreğin özelliği yağda pişip kuru baklava gibi kuru olması.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo